DANAS NAM SE VRAĆA KIŠA: Samo će se u jednom delu Srbije zadržati suvo vreme
Kiša, Foto: D. P. /Kurir

RHMZ

DANAS NAM SE VRAĆA KIŠA: Samo će se u jednom delu Srbije zadržati suvo vreme

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima

Objavljeno:

Na severu Srbije će biti promenljivo oblačno i suvo sa dužim sunčanim intervalima, u ostalim krajevima ujutro i pre podne pretežno oblačno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Krajem dana će iznad većeg dela zemlje biti prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti, osim na jugu i jugoistoku gde će kiša padati i tokom večeri i noći ka sredi. Uveče će na severu Vojvodine biti lokalna pojava kratkotrajnih pljuskova.

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i Podunavlju povremeno i jak južni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od sedam do 13 stepeni Celzijusa, a najviša od 17 do 22 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, tokom jutra i prepodneva sa kratkotrajnom kišom. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će se kretati od devet do 13 stepeni, najviša oko 22 stepena.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u sredu mestimično se očekuju u zapadnim i južnim, a u drugoj polovini sedmice, uz porast temperature, ponegde i u ostalim predelima. U košavskom području će od srede duvati umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno sa udarima olujne jačine.

Biometeorološka prognoza za utorak, 14. maj 2024:

Biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i psihičkim tegobama. Kod meteoropata najizraženiji mogu biti pojačana nervoza, bolovi u kostima i glavobolјa.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.